Helst av allt skulle nog de flesta av oss ägna stor del av dygnets timmar med olika former av VR-upplevelser. Men för många av oss ser nog verkligheten annorlunda ut. Även om VR är fantastiskt och gör att all underhållning faktiskt tas till en dimension extra, så måste vi också befinna oss i verkligheten ibland, och verkligheten betyder att också ha koll på nyheter.

 

Man skulle kunna hävda att det blivit allt viktigare att hitta en nyhetskälla som är bra och som man kan lita på. Men egentligen har det nog alltid varit otroligt viktigt att hitta en bra och pålitlig källa där man får sina nyheter ifrån. Däremot så är det så att med internets framfart, när det blivit enklare och enklare för vem som helst att skapa sidor och svårare och svårare att faktiskt se vilka sidor som är pålitliga och inte. Så har det blivit allt viktigare med både källkritik och att hitta en sida som man litar på.

 

Välj nyhetskälla med omsorg

Det bästa man kan göra är därför att välja den nyhetskälla som man hämtar sina nyheter ifrån med omsorg. Om man från början är källkritisk till sidan och granskar den noggrant så finns det större chans att man väljer en bra sida som man sedan kan lita på. Det gäller därför att läsa igenom både vad som skrivs på sidan, vilka artiklar som finns, vilka skribenter som skriver där.

 

Men förutom att läsa igenom det som skrivs på sidan så är det en bra idé att också se vad andra säger om sidan. Har andra upplevt att sidan inte är pålitlig? Att denna sida sprider konspirationsteorier eller kanske helt enkelt sträcker sig åt en politisk hållning som man själv inte står för? Då får man leta vidare.