Om du är som de flesta människor tillbringar du mycket tid framför en skärm. Oavsett om du arbetar vid datorn, tittar på tv eller spelar videospel avger elektroniska skärmar blått ljus som kan vara skadligt för dina ögon.

Det är här som glasögon mot blått ljus kommer in i bilden. Dessa ljusglasögon är utformade för att blockera det blå ljuset som kommer från elektroniska skärmar, vilket kan bidra till att förbättra ögonhälsan och sömnen. I det här blogginlägget diskuterar vi fördelarna med att bära ljusglasögon och hur de kan förbättra ditt liv!

Vad är blått ljus för någonting?  

Blått ljus är en typ av ljus som sänds ut från elektroniska skärmar, t.ex. datorer, surfplattor och smartphones. Detta ljus har en kortare våglängd än andra ljusfärger och tros vara mer skadligt för våra ögon. Exponering för blått ljus kan orsaka digital ögonbelastning, vilket kan leda till huvudvärk, trötthet och sömnproblem. Dessutom tyder forskning på att blått ljus kan bidra till utvecklingen av åldersrelaterad makuladegeneration, ett tillstånd som leder till synförlust. Det finns inget enkelt sätt att undvika exponering för blått ljus, men det kan hjälpa med ett köp glasögon med blåljusfilter och ta pauser från elektroniska skärmar kan man minska de skadliga effekterna.

Vad är glasögon mot blått ljus och vad gör de?

De flesta känner till idén om solglasögon, som hjälper till att skydda ögonen från skadliga ultravioletta (UV) strålar. Men du kanske inte är lika bekant med glasögon för blått ljus. Blått ljus är en typ av synligt ljus med hög energi (HEV) som avges av skärmar på elektroniska apparater, till exempel datorer, telefoner och tv-apparater. Även om blått ljus inte nödvändigtvis är skadligt kan exponering för blått ljus före sängen störa din naturliga sömncykel och göra det svårt att somna. Det är här som glasögon för blått ljus kommer in i bilden.

Blåljusglasögon filtrerar bort skadliga HEV-strålar, vilket gör dem till ett idealiskt val för användning på kvällen. Blå ljusglasögon hjälper dig inte bara att få en bättre nattsömn, utan de bidrar också till att minska trötthet och belastning i ögonen. Så om du letar efter ett sätt att förbättra din sömnkvalitet kan du överväga att investera i ett par glasögon med blått ljus. Genom att bära dessa, särskilt innan man går och lägger sig så kan man göra underverk för sin egen sömn och ha lättare att somna om kvällarna.